29 Ekim 2012 Pazartesi

Kolay patates kızartması nasıl yapılır?


Kolay patates kızartması nasıl yapılır 
Kolay patates kızartması nasıl yapılır 


Patates kızartması özellikle kahvaltıların vazgeçilmezidir. Sofralarımızda eksik etmek istemediğimiz lezzetli bir kızartmadır. Sizlere bu yazımızda kolay patates kızartması nasıl yapılır bundan bahsedeceğiz.

Patatesleri soyup, yıkadıktan sonra bir doğrama tahtası yardımıyla ince ince doğruyoruz. Ardından teflon tavamıza sıvıyağı koyup iyice kızdırıyoruz. Eğer ki yağ kızmadan koyarsanız patatesleriniz yağını çeker ve hoş bir tat alamazsınız. Yağı kızdırın ve biraz kızdıktan sonra bir patatesi atarak kontrol edin eğer kenarında yağın kızdığını belli ediyorsa yağ yeterli kıvama gelmiş ve de doğradığınız patatesleri tavaya koyma zamanı gelmiştir.

Patatesleri tavaya koyduktan sonra orta ateşte pişirin ve arada çevirin. Bu şekilde yapmanız yağı emmemesi ve daha da lezzetli olması içindir. Patatesleriniz kızardıktan sonra alabilirsiniz. Tabağa peçete sererseniz üstüne o şekilde pişen patatesleri bırakırsanız olan yağını da emmiş olur hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli olur. Enfes lezzetinizle baş başa bırakıyoruz sizleri :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder