12 Aralık 2012 Çarşamba

Evde Pizza Nasıl Yapılır? Ev yapımı pizza tarifi



Pizzayı çok seviyorsunuz ve her zamana dışarıdan almak mümkün olmuyor. Gerek sağlık açısından gerek olayın maddi boyutu açısından sıkıntılı bir durum. Aile boyu pizza yiyeceğinizi düşünürseniz bunun bayağı büyük maliyetlere patlayacağı apaçık ortada. Peki evde de dışarıdaki pizzanın aynısını yapabilmek mümkün mü? Tabii ki mümkün. Öncelikle pizza hamurunu hazırlayacaksınız normal bir hamur hazırlamayı elbet biliyorsunuzdur. Hiç olmazsa bir fırından da alabilirsiniz.

Hamuru yuvarlak şekilde yaydıktan sonra kenarlarını bastırıp şişkin olmasını sağlayın. Ardından bir çay bardağına yakın sıvı yağ içerisinde karıştırmış olduğunuz salçayı hamurun üzerine kaşık ya da bir spatula yardımıyla yayın. Bunun üzerine küçük küçük doğranmış domates parçaları ve ketçap da katabilirsiniz. Ardından rendelediğiniz kaşarı salçanın üzerine yayın. Bu malzemenin yapışması içindir. Bol olması pizzanın faydasınadır. Sonrasında küçük küçük doğramış olduğumuz malzemeleri dizebiliriz. Bunlar isteğinize bağlı olarak; sucuk, salam, sosis, siyah veya yeşil zeytin, mantar, yeşil biber, kırmızı biber, domates, mısır, kekik, fesleğen.

Bu malzemelerden istediğimizi veya kendi istediğimiz başka malzemeleri katarak pizzamızı hazırlayabiliriz. Ardından bunu tepsiye atarak 180 derecelik fırınımızda pişirelim, pişmeden önce çıkarıp en üst katmana tekrardan kaşar rendeleyip fırına atmamız daha lezzetli ve akışkan yapacaktır pizzamızı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder